HartvaatHAG congressen 2020

De HartvaatHAG zal in het najaar van 2020 weer zijn jaarlijks congres houden voor huisartsen. Ook het geslaagde POH congres zal in 2020 een vervolg krijgen.

We zullen beide congressen op één locatie organiseren en op de zelfde dag. Een deel van het programma zal voor beide doelgroepen gelijk zijn. Met name de workshops zijn voor huisartsen en POH's appart. Het centrale thema zal zijn Hartfalen. Met de komst van de nieuwe standaard dit jaar is dit een mooi actueel thema. Huisartspraktijken gaan zich voorbereiden op hun toekomstige rol bij de zorg voor stabiele hartfalenpatiënten. Met name de grote groep ouderen met Hartfalen met een behouden ejectiefractie (HFpEF) zal in zorg zijn bij de huisartspraktijk. Deze patiëntengroep heeft baat bij een programmatische multidisciplinaire zorg waar de Praktijkondersteuners en verpleegkundige een belangrijke rol bij hebben. 

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de voorbereiding. Zodra de datum en de lokatie bekend zijn, wordt dat hiet gepubliceerd.