Nieuwsberichten

Jaarcongres HartvaatHAG 2019

26 mei, 2019

4 oktober is ons jaarlijks congres in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze keer staat het congres in het teken van de nieuwe richtlijn CVRM. In een keur aan workshops en plenaire presentaties wordt de richtlijn vanuit alle kanten bekeken.

Farmacriticus Hans van der Linden overspeelt zijn kaarten

21 mei, 2019

Op bezoek bij de kaderopleiding Hart vaatziekten in Roermond is gediscussieerd over de nieuwe richtlijn CVRM. De verslaglegging erover door Hans van der Linden blijkt op belangrijke punten af te wijken van wat er werkelijk gezegd is en wordt gebruikt voor zijn eigen gelijk. Farmamarketing is zeker een belangrijk probleem in de gezondheidszorg evenals het gebrek aan onafhankelijk medisch wetenschappelijk onderzoek. Doorslaan in het verzet is echter even schadelijk voor onze patiƫnten. Regelgeving en financiering vanuit de overheid zou wel eens erg kosteneffectief kunnen zijn.

Reactie specialistenverenigingen op Radar uitzending 8 april jl

21 mei, 2019

Reactie van de Nederlandse Hypertensie Vereniging (NHV), de Nederlandse Vereniging van Internisten Vasculaire Geneeskunde (NVIVG) en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) n.a.v. uitzending Radar 8 april 2019. In Radar werd op 8 april een item gewijd aan bloeddrukbehandeling volgens de nieuwe richtlijn Cardiovasculair Riscicomanagement 2019.

Eerste nationale POH-Congres van HartvaartHAG

21 mei, 2019

Eerste nationale POH congres van HartvaartHAG, donderdag 3 oktober in de Werelt in Lunteren, thema nieuwe richtlijn CVRM verlicht en verdiept